La tecnologia més transgressora del MWC 2025 de la mà de les empreses del Cercle Tecnològic
7 de març de 2025

Intel·ligència artificial, ciberseguretat i telecomunicacions: les innovacions que marcaran el futur digital
Un any més, el Cercle Tecnològic s’ha submergit en la voràgine d’un Mobile World Congress 2025 que ha tornat a situar Barcelona com a epicentre de la innovació tecnològica mundial, igualant el rècord d’assistència de l’any 2019 amb 109.000 visitants. El Cercle Tecnològic ha visitat els estands de les empreses que formen part de la fundació per a conèixer de primera mà les propostes que estan transformant la tecnologia i el sector digital. Unes solucions que tenen un factor en comú: Intel·ligència Artificial.
Aquí et presentem el més destacat:
Salesforce ha presentat l’Agentforce, una eina d’intel·ligència artificial generativa per oferir servei d’atenció al client a través del web.
Google ha presentat NotebookLM, una eina en línia de recerca i presa de notes desenvolupada per Google Labs que utilitza intel·ligència artificial perquè els usuaris interactuïn amb els seus documents.
Fortinet aposta per una visió global de serveis més enllà dels firewalls tradicionals, incloent eines per protegir elements Iot, identitats, doble factor d’autenticació i WI-FI, tot gestionat a través de la seva plataforma.
Amazon Web Services (AWS) ha proposat les solucions de la companyia per a operadores de telecomunicacions. Entre les seves solucions, la companyia també presenta un model d’Alexa entrenat per assistir gent gran.
Vodafone ha destacat la seva xarxa 5G Standalone, que ofereix velocitats fins a 10 vegades superiors al 4G, amb lactàncies molt baixes. Aquesta tecnologia permet la segmentació de la xarxa, oferint connexions segures per a serveis essencials, com ara els cossos de seguretat.
Cisco ens ha fet partícips de com el Network Operations Center gestiona la connectivitat i la seguretat de la xarxa del Mobile World Congress 2025, oferint una visió en temps real del rendiment de la xarxa. Cisco també ha presentat solucions integrals per assegurar l’ús de la IA dins les organitzacions.
Masorange treballa el potencial del 5G SA amb un robot autònom connectat a Salamanca i un dron amb càmeres tèrmiques, capaç de detectar anomalies en temps real i permetent una intervenció oportuna per prevenir incendis.
Oracle ha presentat un Tesla Cybertruck que incorpora un centre de comandament per a les forces de seguretat, integrant-hi el seu programari avançat per millorar la gestió d’incidents i la consciència situacional dels agents.
Deutsche Telekom ens ha fet partícips de la la seva visió a futur de les xarxes amb el cas ‘Reimagine the Network’, que presenta un escenari autosuficient i sostenible que s’adapta dinàmicament a les necessitats dels usuaris, optimitzant el consum energètic.
Fujitsu ofereix l’Ocean Digital Twin, que utilitza IA i vehicles submarins autònoms per crear bessons digitals dels oceans, facilitant la monitorització ambiental i la conservació marina.
Telefónica treballa en diferents línies com el Digital Operations Center, una plataforma que monitoritza en temps real possibles ciberatacs, protegint empreses i administracions públiques davant amenaces com ransomware i accessos no autoritzats.
Hewlett Packard Enterprise (HPE) ha presentat el HPE Cray EX4000, un dels sistemes de supercomputació més potents del món, dissenyat per a càlculs vectorials i IA. Inclou refrigeració líquida directa sense ventiladors, reutilitzant la calor generada per altres serveis.
Durant el congrés també conegut les propostes d'altres empreses del Cercle Tecnològic com NTT Data, Palo Alto Networks, IBM i Trend Micro, així com les propostes de l'estand Catalonia.