Dia a dia del Cercle

Guardonem els millors projectes de transformació digital del 2024

3 de desembre de 2024

Vall Companys, Ocean Ecostructures i Atenea projectes guardonats a la tercera edició dels Catalunya Impacta

El Cercle Tecnològic ha atorgat, dimecres 28 de novembre, els reconeixements de la tercera edició dels Catalunya Impacta als projectes Nealia, de Grupo Vall Companys; Ocean Ecostructures, i Atenea, de Momentum Analytics i ABD Asociación Bienestar y Desarrollo. Els guardons, emmarcats en el Baròmetre del sector tecnològic de Catalunya que s’elabora anualment per il·lustrar l’estat de l’ecosistema TIC, busquen visibilitzar les millors iniciatives de transformació econòmica i social a través de la tecnologia. Els tres premiats representen cadascun dels tres sectors productius –primari, secundari i terciari- i mostren com la tecnologia pot ser el fil conductor d’una economia resilient i de valor afegit.

El guardó del sector primari ha estat per Nealia de Grupo Vall Companys. El projecte ofereix solucions digitals per millorar l'eficiència, la sostenibilitat i el benestar animal. Amb eines mòbils i IoT, permet el control remot de granges i la seva gestió, facilitant el dia a dia del granger.per la seva solució digital que millora l’eficiència, sostenibilitat i benestar animal amb eines mòbils i IoT.

En el sector secundari el projecte guardonat ha estat Ocean Ecostructures una empresa bluetech que converteix infraestructures marines en espais Nature Positive. Amb tecnologia innovadora, restaurem la vida marina i monitoritzem el seu impacte.

El projecte guardonat en la tercera edició dels Catalunya Impacta en sector serveis ha estat Atenea, de Momentum Analytics i ABD Asociación Bienestar y Desarrollo. Atenea és una eina que promou la connexió de la gent gran amb el món, oferint una teleassistència avançada que integra serveis de salut i suport social.

Atenea, de MOMENTUM Analytics A.I.i ABD Asociación Bienestar y Desarrollo, que ofereix una teleassistència avançada per millorar la connexió i benestar de la gent gran.

Els guardons han estat dissenyats per Ruth Soler i Daniel Aviñó, alumnes d’Elisava (la Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona), en una mostra d’acostar l’ecosistema TIC a les escoles d’art i disseny del país per promoure les vocacions STEAM.

El jurat l’han format vuit persones que, sota uns criteris d’avaluació estrictes i un consens final, han escollit els projectes guanyadors i han estat els encarregats de lliurar els guardons. Els seus integrants són la secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Maria Galindo; el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero; el gerent de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Miquel Rodríguez; el president de la Comissió d'Innovació i Digitalització de PIMEC, Joan Josep Berbel; la directora d'Innovació i Emprenedoria de Foment del Treball, Maria Mora; el director de la Unitat de Negoci dels Salons Industrials de Fira de Barcelona, Roger Bou, el director del Cercle Tecnològic, Xavier Sellarès i Josep Santacreu i Bonjoch; president de Cambra de Barcelona

L’acte va estar conduit per la periodista Núria Solé. El president del Cercle Tecnològic, Joan Ramon Barrera va donar pas a l’entrega de premis després de la benvinguda institucional. L’entrega va comptar amb la participació en forma de taules rodones dels membres del jurat, Xavier Sellarès Faixat, del Cercle Tecnològic; Maria Galindo Garcia-Delgado, Secretària de Polítiques Digitals, Juan Jose Berbel, de PIMEC; Joan Romero i Circuns, d'ACCIÓ; Maria Mora, de Foment del Treball Nacional; Roger Bou, de Fira Barcelona; Miquel Rodriguez Planas, de l'Ajuntament de Barcelona. De la Vicepresidenta del Cercle Tecnològic, Rosa María Rodríguez Curto, la directora d’acadèmica d’Elisava, Cristina Taverner, la directora executiva de sectors estratègics i talent a Barcelona Activa, Sara Díaz Roig, i els representants de cada projecte guardonat: Lluís Casterlenas, de Nelaia; Anna Lloveras, d’Ocean Ecostructures i Albert Isern d’Atenea.